Wie zijn wij

Lei Seuren tijdens een workshop met jeugd
Adviesbureau Lei Seuren

Toen ik 15 jaar geleden vanuit mijn andere functie ben begonnen met het geven van workshops over jongeren en moderne media, had ik me niet kunnen voorstellen dat die media zo veel en zo vaak ging veranderen. Jongeren passen zich moeiteloos aan de veranderingen en lijken veel voorsprong te hebben op ouders in het gebruik er van.
In die jaren is het gebruik van voornamelijk social media op een steeds jongere leeftijd gestart.

Als ik dit schrijf, december 2022, is er in het basisonderwijs een tendens gaande dat kinderen uit groep 5 een enorme inhaalslag aan het maken zijn en soms al op zelfde niveau zitten als kinderen uit groep 8. Het gaat snel en dit kent weer z’n voor- en nadelen.

In mijn workshops bij zowel de jongeren, ouders en professionals ga ik in op de kansen en mogelijkheden van het gebruik van de moderne media maar ook voor de risico’s en valkuilen.